Szőregi Rózsaünnep - Felhívások

Rózsaünnepi felhívások

Rózsatündérek, Rózsahercegnők és Rózsahercegek

Idén is keressük azokat a szőregi gyerekeket, akik meg kívánják mutatni tudásukat a XIX. Szőregi Rózsaünnep közönsége előtt. A 4 évesnél idősebb korosztályból Rózsahercegnők és Rózsahercegek nevezését várjuk, akik az előadóművészetek (vers-, mesemondás, ének, tánc, hangszer stb.) terén szívesen bemutatják tehetségüket.

A 4 évesnél fiatalabb korosztályból pedig Rózsatündéreket keresünk.

Kérjük, írjanak gyermekükről egy rövid történetet, hogy mindenki megismerhesse az Önök Tündérkéjét. Minden fellépő gyermek ajándékot, illetve lehetőséget kap arra, hogy a Rózsaünnepi felvonuláson virágszirmot hintsen a vendégseregre.

Jelentkezési határidő: 2017. május 12., péntek

A fotózás és az első megbeszélés várható időpontja: 2017. május 19. (péntek) 17.00 óra, a Művelődési Ház udvara. A gyerekek fotói megjelennek a Szőregi Regélő júniusi számában.

Rózsaünnepi felvonulás

Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen felvonulnának rózsákkal díszített járműveikkel 2017. június 24-én szombaton. Örömmel fogadjuk a rózsatőtermesztők, magánemberek, baráti társaságok, közösségek jelentkezését, akik öltözetükön viselik a rózsás dekorációkat, vagy egy-egy hordozható installáció segítségével teszik rózsássá társaságuk karneváli megjelenését.

Jelentkezni lehet e-mailben: szoregimuvhaz@gmail.com, vagy telefonon: 62/317-881 2017. június 9-ig.

Virágos Szőregért

Szőreg legszebb belső kertje

Várjuk azoknak a szőregi lakosoknak a jelentkezését, akik nagy gondot fordítanak kertjük szépségére és azt szívesen megmutatnák szakértő zsűri számára is.

Szőreg legszebb előkertje és rózsás előkertje

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a szakmai zsűri kora tavasztól a Rózsaünnepig tartó időszakban folyamatosan figyelemmel kíséri az előkertek épülését- szépülését. Legyen Öné 2017-ben Szőreg legszebb előkertje vagy rózsás előkertje! A zsűri tagjai a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai.

Jelentkezni lehet e-mailben: szoregimuvhaz@gmail.com, vagy telefonon: 62/317-881 2017. június 9-ig.

Jótékonysági Rózsafutam

Az idei Rózsafutam az autók, a rózsák és a felvonulás mellett az egymásra odafigyelésről, az összefogásról és a támogatásról is szól.

Együttműködésünk keretében a Rózsafutamra jelentkezők jótékonysági nevezési díjjal járul(hat)nak hozzá a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak munkájához.

A Karitáció Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a gyerekeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A vidám bohócdoktor vizit végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol.

A jótékonysági nevezési díj önkéntes, sőt a nevezési díjat is Te határozod meg. Az általad felajánlott összeggel a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak munkáját segítheted. A nevezési díjakat a Sikeres Régió Alapítvány (6771 Szeged, Szerb u. 50/B, adószám: 18477429-1-06, http://sikeresregio.hu) 57400011-11124821 számú bankszámlájára fizetheted be. A közlemény rovatban kérjük írd be: RÓZSAFUTAM.

Az általatok felajánlott nevezési díjak összegét a Rózsautam rajtjánál, 2017. június 23-án 18.30 órakor ünnepélyesen együtt adjuk át a Bohócdoktoroknak.