Rózsaünnepi felvonulás

A Szőregi Rózsaünnep egyik leglátványosabb programja a szombat délutáni Rózsaünnepi felvonulás. A felvonulók és kerékpárosok mellett rózsakompozíciókkal feldíszített lovaskocsik, traktorok, járművek vonulnak végig Szőreg főutcáin rózsával beborítva Szőreget és a Rózsaünnepre látogatókat.

A rózsaünnepi felvonulás útvonala: Bánya utca – Szerb utca – Hősök tere – Magyar utca – Gőzmalom utca – Szerb utca – Bánya utca

A rózsaünnepi felvonulás ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a menet útvonalán, valamint a környező utcákban. A Hősök terén, a Magyar utcán és a Szerb utcán rendőri irányítás mellett a felvonulás ideje alatt akár 20 perces teljes útzár lesz. A keresztutcákból kihajtani Magyar és a Szerb utcákra csak a polgárőrök iránymutatása szerint lehet. Kérjük figyelje a kihelyezett jelzéseket, a szervezők, a rendőrök és a polgárőrök tájékoztatását.

Figyelem! A szombati napon a Szerb utca és a Magyar utca teljes hosszán megállni és várakozni tilos korlátozás van érvényben. Parkolni csak a kijelölt területen lehet, a szabálytalanul parkoló autókat a Győzelem térre szállítják. Az elszállított járműveket a tulajdonosok térítésmentesen átvehetik.

A felvonulással kapcsolatos további információ a Magyar Rózsatermesztők Egyesületétől kérhető: felvonulas@rozsaunnep.hu