Hasznos tudnivalók

Kiállítások nyitva tartása

Szombat: 08.00–18.00 óra
Vasárnap: 08.00-12.00 óra

Az egyes helyszínen ettől eltérő nyitva tartási idő lehetséges, ezek a programban külön jelölve vannak!

 

Rózsaföldek látogatása

A rózsaföldek egyéni utazással látogathatók szombaton 08.00-16.00 és vasárnap 08.00-12.00 óra között. Szombaton 9.00-15.30 között 30 percenként ingyenes buszjárat indul a Hősök teréről a rózsaföldekre.

 

Szedd magad rózsa – Rózsaünnepi rózsaszedés

A Szőregi Rózsaünnep alkalmával megrendezésre kerül a Kocsis Flora Kft. első „Szedd magad rózsa” eseménye. A több mint 15.000 m2 területű rózsaföldön rengeteg fajta rózsa található egészen a minitől az óriás fejűekig a szivárvány összes színében. A rózsaszedésről részletes információ az esemény facebook oldalán érhető el.

 

Levendulaszüret

A Szőregi Levenduláskertben a leszedett tetszőleges mennyiségű levendula tömege alapján számolnak el. Egységár 2.500 Ft/kg, minimum szedés 200 Ft értékben.

A levenduláskert ingyenesen, előzetes bejelentkezés nélkül, saját felelősségre látogatható a meghirdetett időpontokban, 09-19 óráig. Intenzív méh tevékenység miatt, a méhcsípésre érzékenyek ne látogassák a rendezvényt! A csípés kezelésre rendelkezésre áll hűsítő gél. A rendezvény magánterületen kerül megtartásra, az ott tartózkodás szabályait a terület tulajdonosa határozza meg.

A szedéshez kérünk ollót hozni, de korlátozott számban biztosítani is tudunk ollót, amit a szedés után vissza kell szolgáltatni. A szedéshez korlátozott számban szedőkosarakat is tudunk biztosítani. Fotózáshoz lila szalagos szalmakalapot is tudunk adni. A megjelenés szabadidős tevékenységre alkalmas bő ruhában, esetleg esőre felkészülve erre alkalmas lábbelit is hozzanak!

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Forgalomkorlátozás

A rózsaünnepi felvonulás ideje alatt forgalomkorlátozás lesz a menet útvonalán, valamint a környező utcákban. A Hősök terén, a Magyar utcán és a Szerb utcán rendőri irányítás mellett a felvonulás ideje alatt akár 20 perces teljes útzár lesz. A keresztutcákból kihajtani Magyar és a Szerb utcákra csak a polgárőrök iránymutatása szerint lehet.

Kérjük figyelje a kihelyezett jelzéseket, a szervezők, a rendőrök és a polgárőrök tájékoztatását.

 

Parkolási információk

Kijelölt parkoló személyautók részére: Pálya tér

Kijelölt parkoló autóbuszok részére: Pálya tér

A szombati napon a Szerb utcán, a Magyar utcán és a Mályva utcán megállni és várakozni tilos jelzés lesz érvényben. Parkolni csak a kijelölt területeken lehet! A szabálytalanul parkoló autókat – a rózsaünnepi felvonulás lebonyolítása érdekében – a Győzelem térre szállítják, ahol a tulajdonosok ingyenesen átvehetik azokat.