Hasznos tudnivalók

Kiállítások nyitva tartása

péntek: 16.00–19.00 óra
szombat: 10.00–20.00 óra
vasárnap: 10.00–15.00 óra

A Szőregi Rózsaünnep kiállításai és programjai ingyenesen látogathatóak.

Az egyes helyszínen ettől eltérő nyitva tartási idő lehetséges, ezek a programban külön jelölve vannak!

 

Rózsaföldek látogatása

A szombati napon a rózsaföldek egyéni utazással és szervezetten is togathatók.

Szombaton 9.30-15.30 óra között ingyenes autóbuszjárat szállítja az érdeklődőket a látogatható rózsaföldekre a Hősök teréről.

Az autóbuszjárat 9.30 órától fél óránként indul a Szőregi Hősök teréről, az utazás kb. 20 percet vesz igénybe (utolsó járat 15.30-kor indul). A rózsaföldekről 10.00 órától félóránként indul járat a Hősök terére (utolsó járat 16.00 órakor indul).

 

Forgalomkorlátozás

A rózsaünnepi felvonulás ideje alatt forgalomkorlátozás lesz a menet útvonalán, valamint a környező utcákban. A Hősök terén, a Magyar utcán és a Szerb utcán rendőri irányítás mellett a felvonulás ideje alatt akár 20 perces teljes útzár lesz. A keresztutcákból kihajtani Magyar és a Szerb utcákra csak a polgárőrök iránymutatása szerint lehet. Kérjük figyelje a kihelyezett jelzéseket, a szervezők, a rendőrök és a polgárőrök tájékoztatását.

 

Rózsaünnepi körjárat

A Szőregi Rózsaünnep fő helyszínei között ingyenes körjárat szállítja Rózsaünnep vendégeit szombaton 10.00 és 17.00 óra között. A körjárat megállóhelyei: Hősök tere, Kocsis Flora Kft. Virágsziget, Pálya tér.

 

Parkolási információk

Kijelölt parkoló személyautók részére: Monti-park

Kijelölt parkoló autóbuszok részére: Monti-park

A szombati napon a Szerb utcán, a Magyar utcán és a Mályva utcán megállni és várakozni tilos jelzés lesz érvényben. Parkolni csak a kijelölt területeken lehet! A szabálytalanul parkoló autókat – a rózsaünnepi felvonulás lebonyolítása érdekében – a Győzelem térre szállítják, ahol a tulajdonosok ingyenesen átvehetik azokat.